Μαθήματα Photoshop

mathimata-photoshop-thessaloniki

Μαθήματα Photoshop

“Ε, θα κάνεις και λίγο Photoshop έ;”
Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για το Photoshop είναι ότι απλώς σε κάνει ομορφότερο. Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι τους ανθρώπους τους κάνουν όμορφους οι αδυναμίες και τα ελαττώματα τους, είναι πλέον κατανοητό ότι το Photoshop είναι ένα εργαλείο. Έχει τόσες πολλές δυνατότητες που πραγματικά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αρκεί να έχεις τις κατάλληλες γνώσεις και…χρόνο.

Είναι η τέταρτη χρονιά που μέσα από τα μαθήματα Photoshop θα προσπαθήσω να εξηγήσω σε όποιον το επιθυμεί τον τρόπο με τον οποίο αυτό το εργαλείο μπορεί να σου δώσει διάφορες δυνατότητες. Από το να κάνεις επεξεργασία (και όχι να…”πειράξεις”) τις φωτογραφίες σου, να κάνεις δουλειά για το e-shop σου, να φτιάξεις αξιοπρεπή γραφιστικά για τη σελίδα σου στο Facebook και άλλα πολλά.

Η γνώση μου σε αυτό το κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας πηγάζει από την καθημερινή ενασχόληση μου με αυτό σε όλα τα επίπεδα. Ως φωτογράφος, άλλωστε, είναι για εμένα ένα απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. Από το πιο απλό ξεφοντάρισμα για φωτογραφίες καταλόγου μέχρι το εξειδικευμένο Color Grading για editorial μόδας ή social και, ναι, το retouch πορτραίτων, το Photoshop είναι μαζί μου κάθε μέρα.

Ένας άλλος μύθος που υπάρχει για το Photoshop είναι ότι αρκεί να μάθεις μερικά…κόλπα και είσαι master. Όχι, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Τα “κόλπα” θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη αλλά για να μάθεις να κάνεις κολπάκια πρέπει να είσαι πολύ καλός σε όλα τα επίπεδα. Και ο Μέσι κάνει πολλά κόλπα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει τις καθημερινές προπονήσεις.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όποιος παρακολουθήσει τα μαθήματα θα μπει στο σωστό δρόμο. Αυτόν που θα μπορέσει να τον οδηγήσει μετά σε αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει.

Η δομή των μαθημάτων

1. Δημιουργία Workflow

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το Photoshop ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις δυνατότητες του υπολογιστή μας. Με μικρές ρυθμίσεις μπορούμε να δουλέψουμε πιο άνετα και γρήγορα! Οι ρυθμίσεις γίνονται μια φορά και δε χρειάζεται να νοιάζεστε ιδιαίτερα γι αυτές. Να δημιουργήσουμε θέλουμε όχι να γίνουμε προγραμματιστές 🙂

1.1 Layers

Μπαίνουμε σιγά σιγά στη φιλοσοφία του Photoshop μέσα από τα layers. Μαθαίνουμε τι είναι και πως τα χρησιμοποιούμε. Προσεγγίζουμε τα Adjustment Layers και τα Blending Modes. Μαθαίνουμε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, τα Clipping Masks.

2. Selections

Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε να κάνουμε selections. Και στο Photoshop γίνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εξετάζουμε τα Smart Objects & τα ιδιαίτερα χρήσιμα Mock Ups και κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση του Pen Tool.

3. Masks

Μετά τα layers και τα selections το τρίπτυχο στο Photoshop ολοκληρώνει το Masking. Ουσιαστικά αυτός που ξέρει να κάνει καλό Masking γίνεται και πολύ καλός στο Photoshop. Μέσα από το Masking μαθαίνουμε για ένα από τα πιο δυναμικά εργαλεία του προγράμματος, τις βούρτσες.

4. Χρώμα

Στο μάθημα αυτό προσεγγίζουμε το χρώμα. Μαθαίνουμε πως να κάνουμε Color Correction και Color Grading και ξεκαθαρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα σε RGB & CMYK

5. Πρώτο πρακτικό μάθημα

Κάνουμε πράξη σε όσα μάθαμε στα πρώτα 5 μαθήματα.

6. Cloning

Ευχή και κατάρα το cloning. Είναι ο τρόπος με τον οποίο “διορθώνουμε” πράγματα στις εικόνες μας ή “σβήνουμε” ότι δεν μας αρέσει. Γίνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μαθαίνουμε να επιλέγουμε το σωστό κάθε φορά.

7. Δουλεύοντας με κείμενο

Τα κείμενα στις εικόνες μεταφέρουν το μήνυμα μας στους ανθρώπους που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Μαθαίνουμε επομένως να χρησιμοποιούμε γραμματοσειρές, τι είναι Leading, Kerning, Tracking και Scale, Type on a path και άλλα πολλά!

8. Filters

Τα φίλτρα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο να δίνουμε εφέ στις εικόνες μας. Υπάρχουν πάρα πολλά γι αυτό εμείς θα μάθουμε τα πιο χρήσιμα από αυτά.

9. Tips and Tricks

Ένα από τα πράγματα που δαπανούμε στο Photoshop είναι ο χρόνος. Στο μάθημα αυτό μαθαίνουμε πρακτικές ώστε να μπορούμε να είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί αλλά σε λιγότερο χρόνο. Μαθαίνουμε επίσης πως να κάνουμε επεξεργασία video.

10. Πρακτικό μάθημα 2

Δεύτερο πρακτικό μάθημα.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα μαθήματα Photoshop πραγματοποιούνται στο La Cocina Photo Studio στην οδό Ξενοφώντος 9 (γωνία με Γαμβέτα) στη Θεσσαλονίκη.
– Ολοκληρώνονται έπειτα από 10 τρίωρες συναντήσεις.
– Απαραίτητη είναι η κατοχή υπολογιστή με το πρόγραμμα.
– Παίρνετε σημειώσεις των μαθημάτων για να μπορείτε να επανέλθετε σε όσα λέμε εύκολα και γρήγορα.
– Κάθε μάθημα έχει δικές του ασκήσεις.

Κόστος μαθημάτων: 250 ευρώ (τελική τιμή)

* Εκπτώσεις:
10% αν έχετε παρακολουθήσει κάποιο άλλο, οποιοδήποτε, δικό μου σεμινάριο.
10% αν εξοφλήσετε με την εγγραφή σας.
10% αν είστε ΑΜΕΑ, άνεργος/η ή φοιτητής/τρια.
Επιπλέον 5% σε περίπτωση που μετακινείστε με το ποδήλατο!

Δηλώσεις συμμετοχής:
Στη φόρμα επικοινωνίας του site που θα βρείτε εδώ, στο elcocinerophoto@gmail.com και στα 6948052164 και 2310868160 (κατά τις ώρες 19:00-22:00).

Για να κλείσετε θέση θα πρέπει να προκαταβάλλετε το 1/3 του ποσού.
Λογαριασμοί:
Πειραιώς: GR3301722130005213097898296
Viva Wallet: GR9070100000000967679390641
(Στην αιτιολογία μη ξεχάσετε να βάλετε το όνομα και το επίθετο σας)

+There are no comments

Add yours