Dyi Backdrops vol. 2

Έπειτα από την παγκόσμια αναταραχή που προκλήθηκε από την πρώτη προσπάθεια μου να φτιάξω δικά μου Backdrops για φωτογραφίες, επανέρχομαι σήμερα με τη δεύτερη και, προς μεγάλη χαρά των οικείων μου, τελευταία προς το παρόν δουλειά πάνω σε αυτόν τον τομέα. Αυτη τη φορά ουσιαστικά ολοκληρώσαμε μια σειρά από backdrops που ελπίζω να με βοηθήσουν αρκετά στο μέλλον.

Το ζητούμενο ήταν να έχω texture πάνω στις επιφάνειες. Και εδώ ήρθαν στο κάδρο η Ευγενία και η Ζωή. Η πρώτη έκανε τα βαψίματα και η δεύτερη το δημιουργικό τρίψιμο. Τι κάναμε λοιπόν;
Αρχικά, στο ξύλινο backdrop που πέρασα με βερνίκι αφήσαμε τη μια πλευρά όπως ήταν και στην άλλη κάναμε ένα ωραίο κόλπο με βαζελίνη. Βασικά αυτό που κάναμε ήταν να απλώσουμε βαζελίνη σε σημεία που θέλαμε να μην επηρεάσει η μπογιά. Έτσι όταν βάφαμε, η μπογιά δεν “έπιασε” σε σημεία όπως εκεί που ενώνονται οι σανίδες, στις άκρες και τις γωνίες. Αφού στέγνωσε λιγάκι το χρώμα, το περάσαμε με ένα γυαλόχαρτο το οποίο πήρε όλη τη βαζελίνη και άφησε το ξύλο να φαίνεται από κάτω. Μη φοβάστε αν κάνετε κάποιο λάθος και δε σας αρέσει. Ούτως ή άλλως επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.

Το επόμενο ήταν το σανίδι από OSD. Αυτό το είχα βάψει άσπρο. Έκανα λοιπόν μια μίξη κλειστού πράσινου χρώματος και λευκού και απέκτησα ένα όμορφο βεραμάν. Πέρασα με το πινέλο το βεραμάν πάνω από το λευκό, χωρίς να επιμένω και λόγω της υφής του το ξύλο έγινε όπως το βλέπετε στη φωτογραφία.

Οι επόμενες δυο επιφάνειες ήταν MDF. Την πρώτη ξεκίνησα να τη βάφω μέχρι τη μέση με μια μίξη μαύρου-λευκού που έδωσε ένα όμορφο ποντικί (όμορφο και ποντικί;) χρώμα. Πριν στεγνώσει το χρώμα πήρα ένα παλιό μπλουζάκι και έκανα άμεσες κάθετες κινήσεις. Αυτό έδωσε στο ξύλο υφή και “έσβησε” το γκρι χρώμα. Τελειώσα το βάψιμο με μαύρο και έκανα το ίδιο πράγμα με το μπλουζάκι. Η Ευγενία στη συνέχεια έκανε μια τεχνική που αν δεν κάνω λάθος ονομάζεται “στεγνό πινέλο”. Δηλαδή παίρνεις όσο χρώμα έχει στο καπάκι το κουτί του χρώματος και ακουμπάς το πινέλο με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρει απλά λίγο χρώμα στις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο, και με οριζόντιες κινήσεις πάνω στο ξύλο, άρχισε να έχει κι άλλη υφή. Μετά πήρε το γυαλόχαρτο η Ζωή και το πέρασε με τέτοιο τρόπο που άρχισε κατά τόπους να εμφανίζεται το γκρι και το μαύρο. Δεν τελειώνει όμως εκεί η δουλειά. Η Ευγενία είχε μαζί της ένα ειδικό κερί που περνάει πάνω από τα έπιπλα όταν τα κάνει να φαίνονται vintage. Θέλει ειδικό πινέλο, όπως επίσης και να περνάς με ένα καθαρό πανί πάνω από την επιφάνεια που έχει περάσει κερί άμεσα.

Στο άλλο MDF κάναμε παρόμοια τεχνική αλλά αυτή τη φορά το περάσαμε με μια βούρτσα απο αυτές που πλένουμε τα χαλιά. Επίσης η Ευγενία με μια τεχνική που εφαρμόζει στα έπιπλα (έτσι έκανε τη κουζίνα του σπιτιού μου) και με μια μίξη υδροχρώματος, πλαστικού χρώματος και στόκου έφτιαξε chaulk paint. Από ότι είπε η ίδια, υπάρχουν και έτοιμες μπογιές chaulk paint στην αγορά αλλά θέλουν λίγο εξάσκηση και μαγκιά για να την περάσεις στα έπιπλα. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να σας δώσει η ίδια στο λινκ του facebook profile της που σας έδωσα πιο πάνω. Γυαλόχαρτο κέρωμα και τέλος. Bonus, τα ξύλα που περίσσεψαν από μια παλέτα, τα ενώσαμε και τα βάψαμε με chaulk paint.
Ομορφιές!

Εν τω μεταξύ είχε πάρει να πέφτει ο ήλιος οπότε ψαράκι όπως την άλλη φορά δεν είχαμε. Το πρώτο πράγμα που μου έπεσε στο μάτι ήταν μια μπανάνα. Εδώ μερικά αποτελέσματα με τα νέα backdrops φτιαγμένα με τα χεράκια μου!

 

Κράτα το

+There are no comments

Add yours