Diy Backdrops

Ένας έυκολος τρόπος να κάνετε τις φωτογραφίες σας καλύτερες ή πως έκανα αυτή τη φωτογραφία.

Εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθώ να βρω κάποιες καλές επιφάνειες για να μπορέσω να κάνω τις φωτογραφίες μου πιο ενδιαφέρουσες.
Δοκίμασα διάφορα, από χαρτιά έως επιφάνειες που έβρισκα στο δρόμο.
Το πρόβλημα τους ήταν η αποθήκευση και η μεταφορά τους.
Αυτή τη φορά είπα να κάνω αυτό που εδώ και καιρό απέφευγα:
Να φτιάξω δικά μου backdrops για φωτογραφήσεις κυρίως φαγητού.
Έτσι αφού έκανα μια έρευνα στο μαγικό κόσμο του Pinterest και μετά από ενδελεχή μελέτη blogs από διάφορες νοικοκυρές στην Indiana και την Iowa που μάλλον δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους από να κάνουν έπιπλα να μοιάζουν παλιά για να τα βάλουν στη κουζίνα τους, κατέληξα σε κάποιες μεθόδους.
Αν δεν έχετε πρόβλημα να μπείτε σε μια μικρή διαδικασία θα σας είναι εύκολο να φτιάξετε πράγματα που και θα σας κάνουν να αισθανθείτε δημιουργικοί αλλά και τα χέρια σας θα σας λύσουν όταν θέλετε να φωτογραφήσετε.
Υπ’ όψιν ότι δεν έχω μπει πότε πριν σε αυτή τη διαδικασία, οπότε αν έχετε κάνει στο παρελθόν διάφορες παρόμοιες τεχνοτροποίες για να κάνετε πράγματα να μοιάζουν vintage ή είστε νοικοκυρά από την Indiana ή την Iowa να με συμπαθάτε, είμαι σίγουρος ότι ξέρετε περισσότερα.


Τι θα χρειαστείτε:


Καλή ερώτηση. Απ’ ότι κατάλαβα όλες οι επιφάνειες κάνουν για αυτή τη δουλειά απλά θέλει λίγο δημιουργικότητα και φαντασία. Εγώ πήρα δυο σανίδες μήκους 3,30 μ. & πλάτους 11 εκ. Τις έκοψα (όχι εγώ, ο συμπαθέστατος υπάλληλος του πολυκαταστήματος που πήγα) σε 8 κομμάτια των 70 εκ και δυο κομμάτια των 50 εκ. Πήρα και ένα πηχάκι που το έκοψα σε 4 κομμάτια των 50 εκ. Ακόμα, πήρα 2 κομμάτια MDF και ένα κομμάτια OSD σε διαστάσεις 50×70 εκ. Επίσης πήρα πράσινο και άσπρο βερνικόχρωμα, βερνίκι για ξύλα και μαύρη λαδομπογιά. Δυο πινέλα, κάτι σπάτουλες ένα ρολό (το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το σκαφάκι που ήδη είχα. Πιο fail δε γίνεται δηλαδή). Καλό είναι να πάρετε και λίγο ξυλόκολα.
Μια παρατήρηση για τα χρώματα:
Το βερνικόχρωμα είναι καλύτερο της λαδομπογιάς γιατί δε χρειάζεται νέφτι, βάφει απευθείας στην επιφάνεια και γλιτώνεις έτσι μανούρα. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνεις μια μίξη με υδρόχρωμα και στόκο και κάνεις τη λεγώμενη κιμωλία (νομίζω) η οποία δίνει ωραία vintage αποτέλεσματα. Το γράφω γιατί είναι το επόμενο που θα κάνω. Υπάρχουν έτοιμα υλικά που κάνουν τεχνοτροπίες σούπερ ουάου αλλά είναι σε μεγάλες ποσότητες και πανάκριβες. Επίσης φροντίστε οι μπογιές να είναι μάτ. Δε θέλετε αντανακλάσεις και έντονα highlights στις επιφάνειες σας.
Τώρα, τι έκανε ο μάστορας.
Για τις επιφάνειες με τις σανίδες, για την πρώτη ένωσα 5 από αυτές και τις ένωσα με τα πηχάκια των 50 εκ με βίδες και λίγη ξυλόκολα. Έτσι απέκτησα μια επιφάνεια 50×70 περίπου.Η δεύτερη είχε δυο λιγότερα ξύλά αλλά no problemo γιατί χρησιμοποίησα τα δυο μικρότερα με μια ένωση και ένα ακόμα σανίδι που είχα από μια παλέτα που είχα βρει τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα εκείνο το σανίδι είχε ένα σπάσιμο που μου άρεσε.

Αποφάσισα να βάψω σκούρο πράσινο χρώμα την επιφάνεια με τα τσίλικα ξύλα και με το βερνίκι την άλλη. Στη δεύτερη μάλιστα έβαλα τον μικρό μου γιο να της κάνει σημάδια με το κατσαβίδι πριν τη βάψω, γεγονός που τον εξέπληξε αλλά και τον χαροποίησε ιδιαίτερα θα έλεγα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ειδικά αυτή με τα ταλαιπωρημένα ξύλα είναι πολύ καλή. Οι…”κατσαβιδιές” και το ταλαιπωρημένο από τον καιρό ξύλο της παλέτας δημιούργησαν όμορφο αποτέλεσμα. Μετά από δυο ώρες τα πέρασα και ένα δεύτερο χέρι.
Ιδού:

Και ενώ είχα στο μυαλό μου να κάνω τρελές τεχνοτροπίες σε κάθε ξύλο αποφάσισα να τις αφήσω έτσι ακριβώς.
Έτσι πέρασα στο MDF. Το έβαψα μαύρο με τη λαδομπογιά (η συγκεκριμένη που πήρα κάνει την επιφάνεια μαυροπίνακα) ενώ το OSD το έβαψα με το λευκό βερνικόχρωμα. Το OSD θέλει επιμονή στο βάψιμο λόγω της υφής του αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Τη μαύρη επιφάνεια την χρησιμοποίησα για να φωτογραφήσω το ψάρι που εκείνη την ώρα ετοίμαζε η Βασιλική στην κουζίνα. Είναι λίγο πρόχειρο το…styling αλλά αρκεί για να καταλάβετε τι εννοώ:

 

Η μεσαία “ταλαιπωρημένη” σανίδα και η ένωση που έκανα μαζί με το βερνίκι και τις “βιδιές” του μικρού έχουν ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Καλή είναι και η μαύρη όπου σε αυτό το crop που την έκανα έχει περιθώριο για ένα μικρό κείμενο εφόσον το θέλετε.
Ωραία απόχρωση ήταν και η πράσινη απ όπου και η φωτογραφία με το κρεμμύδι στην αρχή του post.


Με λίγη δημιουργικότητα επομένως μπορείτε να κάνετε πιο ενδιαφέρουσες τις φωτογραφίες σας. Και όλα αυτά με ένα ανακλαστήρα και φυσικό φως σε μια μάλιστα συννεφιασμένη μέρα όπως ήταν η σημερινή. (Και με την υπομονή της μαγείρισσας που της κλέβεις το ψάρι για φωτογραφίες στο μπαλκόνι ενώ βρέχει).


Αν προσπαθήσετε κάτι παρόμοιο περιμένω να δω τις ιδέες σας.

Τα λέμε!

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

+There are no comments

Add yours