Φωτογραφιες Πορτραιτου

Φωτογράφηση πορτραίτου

Φωτογραφιες πορτραιτου οπως εσεις θελετε!

Οι φωτογραφίες πορτραίτου είναι ίσως το αγαπημένο μου είδος. Αυτό γιατί ο φωτογράφος θα πρέπει να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τον άνθρωπο που κάθεται απέναντι του και να μπορέσει να αποτυπώσει όσο το δυνατό καλύτερα το χαρακτήρα του ή τα συναισθήματα του. Αυτό που με βοηθάει τις περισσότερες φορές είναι ότι προσπαθώ από μικρός να “διαβάζω” τους ανθρώπους. Περισσότερο μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους παρά να μιλάω μαζί τους.

Φυσικά, δε γίνεται να κάνεις πορτραίτα χωρίς να πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι. Γιατί η πραγματική ομορφιά δεν είναι στα χαρακτηριστικά των ανθρώπων αλλά στην ψυχή τους. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι να μπορέσεις να καταλάβεις ποια είναι η ομορφιά του καθένα και να την αναδείξεις. Τότε το αποτέλεσμα αρέσει τόσο στο φωτογράφο όσο και σε αυτόν που στήνεται απέναντι του. Και, πιστέψτε με, έχει λιγότερο να κάνει με το τι φωτογραφική μηχανή έχεις στα χέρια σου και περισσότερο με το πόσο σου αρέσει να “διαβάζεις” τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Εδώ είναι μερικές από τις φωτογραφίες πορτραίτου που έχω κάνει κατά καιρούς. Θα πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους στήθηκαν μπροστά στο φακό μου και φυσικά όσες make up artists βοήθησαν στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε δουλειές της Ελένης Τσιάφκα εδώ και της Σοφίας Βουλαλά εδώ.