Φωτογράφηση φαγητού

Φωτογραφίστε τα πιάτα σας και δείξτε τη δουλειά σας

Η φωτογράφηση φαγητού είναι πάντα μια πρόκληση. Μια πανδαισία γεύσεων χρωμάτων και υφών που πρέπει να αποτυπωθούν σωστά. Πρέπει να φωτογραφηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ο θεατής να αντιλαμβάνεται τι θα έχει στο πιάτο του μόλις αυτό έρθει μπροστά του. Το φαγητό διαφέρει από όλες τις άλλες φωτογραφήσεις προϊόντων. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μαεστρία όχι μόνο από το φωτογράφο αλλά και από τον άνθρωπο που φτιάχνει όλες αυτές τις γεύσεις που θέλει να προβάλει.

Σε κάθε τέτοιου είδους συνεργασία χρειάζεται επομένως εξαιρετική προετοιμασία και καλή συνεννόηση με τον ΣΕΦ, τον μάγειρα ή όποιον είναι επικεφαλής της δημιουργίας του μενού κάθε εστιατορίου. Σχεδιάζουμε προσεκτικά κάθε φωτογραφία ώστε να μπορέσει να αποτυπωθεί όχι μόνο το πόσο καλό φαγητό φτιάχνει ο Σεφ αλλά και να μπορέσει να βγει προς τα έξω το πως θέλει κάθε εστιατόριο να επικοινωνήσει με τον κόσμο που ενδεχομένως θα ενδιαφερθεί για το μενού του.

Η φωτογράφηση μπορεί να γίνει είτε στο χώρο του κάθε εστιατορίου είτε στο στούντιο. Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν να κάνουν είτε με τη δημιουργία κάποιου έντυπου καταλόγου που μπορεί να είναι το μενού του καταστήματος ή κάποια προσφορά που ενδεχομένως να θέλει να κάνει το κατάστημα για κάποια περίοδο. Μπορεί, ωστόσο να είναι και φωτογραφίες που θα δημοσιευθούν σε μια από τις πλατφόρμες των social media (instagram, facebook κλπ). Η προσέγγιση σε κάθε ένα από αυτά τα είδη φωτογράφησης είναι διαφορετικό. Στο ένα θέλουμε να δείξουμε το φαγητό που έχουμε στο εστιατόριο στο άλλο όμως πρέπει να δώσουμε και το κλίμα που επικρατεί σε ένα χώρο, όπως αναφέρθηκε και πριν.

Σε κάθε περίπτωση πάντα το φαγητό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για φωτογραφίες!

Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί για τέτοιου είδους φωτογραφήσεις μεταξύ άλλων με το Zebra espresso bistro and spirits και με το MAKE Creative Spaces