Μαθήματα Φωτογραφίας για Αρχάριους

Μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ξεκινάμε μαζί το ταξίδι σας στη φωτογραφία. Μια σειρά 10 τρίωρων συναντήσεων που σας δίνει όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για να νιώσετε δημιουργικοί μέσα από το φακό σας.

* Για τα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους δεν είναι απολύτως απαραίτητη η κατοχής κάμερας. Για τo πρώτο μισό πχ  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και το κινητό σας τηλέφωνο.
* Μετά από κάθε μάθημα θα πάρετε link με την παρουσίαση και θα σας ανατίθεται μια συγκεριμένη “άσκηση”.
* Χρησιμοποιούμε τα social media με τον…θετικό τους τρόπο. Δημιουργούμε μια κλειστή, μη δημόσια ομάδα στο Facebook όπου εκεί ανεβάζουμε τις φωτογραφίες από τις “ασκήσεις” μας και ό,τι άλλη απορία έχουμε. Έτσι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για όλα αυτά μέσα στο μάθημα και δε χάνουμε πολύτιμο χρόνο.
* Όταν τα μαθήματα ολοκληρωθούν, οι συμετέχοντες μπαίνουν σε μια ακόμα μεγαλύτερη (και πάλι κλειστή και μη δημόσια) ομάδα του FB. Σε αυτήν, μέλη είναι όλοι όσοι κατα καιρούς έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα σεμινάρια που έχω κάνει. Αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει συνεχής επαφή. Να έχετε πάντα κάποιον δίπλα σας να σας κατευθύνει και να σας συμβουλεύει. Δε θα χαθούμε!

Η δομή των μαθημάτων:

1. Το Φως

Μελετάμε το Φως και τις ιδιότητες του. Τι είναι η ανάκλαση, τι η σκέδαση και η διάθλαση και πως μπορούν να σας βοηθήσουν; Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό φως; Τι είναι η θερμοκρασία του φωτός και πως επηρεάζει την εικόνα που μας δίνει η κάμερα;

2. Το χρώμα

Στην ενότητα αυτήν μιλάμε για το χρώμα. Μελετάμε τον χρωματικό κύκλο και μαθαίνουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει να φτιάξουμε καλύτερα κάδρα. Εξετάζουμε τις διαφορές και τις σχέσεις ανάμεσα στο RGB και του CMYK. Πως το χρώμα επηρέασε τους ζωγράφους και τους κινηματογραφιστές;

3. Κανόνες του κάδρου 1
4. Κανόνες του κάδρου 2

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κανόνες. Υπάρχουν κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν; Φυσικά και υπάρχουν! Αν και είναι περισσότερο κατευθυντήριες γραμμές και όχι κανόνες με την αυστηρή έννοια του όρου. Το πόσο σημαντικοί είναι φαίνεται από το ότι οι κανόνες αυτοί καλύπτουν δυο συναντήσεις.

5. Photowalk

Η πρώτη μας φωτοβόλτα! Κάνουμε πράξη όσα καλύψαμε από τη θεωρία. Ταυτόχρονα κάνουμε μια ωραία βόλτα στην πόλη.

6. Το τρίγωνο της έκθεσης

Περνάμε πλέον σε πιο τεχνικά θέματα. Προσεγγίζουμε το “τρίγωνο της έκθεσης”, το διάφραγμα το κλείστρο και το iso. Μιλάμε για τη σχέση που έχουν αυτά μεταξύ τους και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η κάμερα.

7. Η φωτομέτρηση

Το πιο σημαντικό κομμάτι όλης της διαδικασίας της φωτογράφησης. Μαθαίνουμε πως να εκτιμούμε την ποσότητα του φωτός κατα περιπτωση έτσι ώστε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που απλά θα μας δώσει η κάμερα. Το παιχνίδι εδώ ξεκινάει.

8. Φακοί

Τι είναι ο ευρυγώνιος τι ο τηλεσκοπικός και τι ο φακός σταθερής εστιακής απόστασης; Τι είναι εστιακή απόσταση; Πως μπορώ να εκμεταλλευτώ το φακό που έχω στο μέγιστο; Μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν.

9. Επεξεργασία

Δεν υπάρχει φωτογραφία που να μη χρειάζεται επεξεργασία. Ίσχυε και στον καιρό του σκοτεινού θαλάμου, ισχύει και σήμερα. Το θέμα είναι να χρησιμοποιεί κάποιος την επεξεργασία για να γίνεται καλύτερος φωτογράφος. Να διαπιστώνει τα λάθη του και να τα διορθώνει καθώς φωτογραφίζει. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Στη συνάντηση αυτή σας παρουσιάζονται τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι και πως μπορείτε να τα διορθώσετε στην επεξεργασία της φωτογραφίας.

10. Photowalk

Η δεύτερη βόλτα μας αυτή τη φορά με όλες τις γνώσεις μας μαζεμένες!

Δηλώσεις συμμετοχής: 
Στη φόρμα επικοινωνίας του site που θα βρείτε εδώ, στο elcocinerophoto@gmail.com και στα 6948052164 και 2310868160 (κατά τις ώρες 19:00-22:00).

Για να κλείσετε θέση θα πρέπει να προκαταβάλλετε το 1/3 του ποσού.
Λογαριασμοί:
Πειραιώς: GR3301722130005213097898296
Viva Wallet: GR9070100000000967679390641
(Στην αιτιολογία μη ξεχάσετε να βάλετε το όνομα και το επίθετο σας)

Τιμή:
150 €

* Εκπτώσεις:
10% αν έχετε παρακολουθήσει κάποιο άλλο,  οποιοδήποτε, δικό μου σεμινάριο.
10% αν εξοφλήσετε με την εγγραφή σας.
10% αν είστε ΑΜΕΑ, άνεργος/η ή φοιτητής/τρια.
Επιπλέον 5% σε περίπτωση που μετακινείστε με το ποδήλατο!

+There are no comments

Add yours